SSc English - Mixed Quiz

Directions (1-5) : Find out correct spelt.

1.
(a) Billicose
(b) Bellicose
(c) Billacose
(d) Bellacose
2.
(a) Conaonance
(b) Conkonance
(c) Consonance
(d) Conlonance

3.
(a) Fusellade
(b) Fusillade
(c) Fusellede
(d) Fusillede

4.
(a) Gargantuan
(b) Gergantuan
(c) Gargantan
(d) Gergantan

5.
(a) Iresistible
(b) Irresistibal
(c) Iresistible
(d) Irresistible

Directions: (6–10) : In these questions, out of the four alternatives choose the one which can be substituted for the given words / sentence.

6. A person with a long experience of any occupation
(a) Veteran
(b) Genius
(c) Seasoned
(d) Ambidextrous

7. Words written on a tomb
(a) Epithet
(b) Epigraph
(c) Soliloquy
(d) Epitaph

8. Stealthily done
(a) Devious
(b) Nefarious
(c) Surreptitious
(d) Villainous

9. Something no longer in use
(a) Desolate
(b) Absolute
(c) Obsolete
(d) Primitive

10. One not concerned with right or wrong
(a) Moral
(b) Amoral
(c) Immoral
(d) Immortal


Answers
1. b
2. c
3. b
4. a
5. d
6. A
7. D
8. C
9. C
10. B

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post