Current Affairs quiz of 15-16 September 2016



Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 15-16 September 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exam.

1. Who has won the 2016 Duleep Trophy Cricket tournament?
Ans-India Blue

2. The 2016 Non Aligned Movement (NAM) will be held in which country?
Ans-Venezuela

3. Which bank has tied up with Banaras Hindu University (BHU) for banking courses?
Ans- Axis Bank

4. Who has become the brand ambassador of Uttar Pradesh’s Samajwadi Kisan Beema Yojana (SKBY)?
Ans-Nawazuddin Siddiqui

5. International Day for the Preservation of the Ozone Layer was observed on......... ?
Ans- 16th September

6. Who has been sworn-in as the new Governor of Arunachal Pradesh?
Ans-V. Shanmuganathan

7. Who has been chosen for the mascot of Swachh Bharat Abhiyan?
Ans-Kunwar Bai

8. Who will be India’s flag bearer at the 2016 Rio Paralympics closing ceremony?
Ans- Thangavelu Mariyappan

9. The Reliance Communications recently agreed to merge with Aircel. Which of the following is the parent company of Aircel?
Ans- Maxis Communications

10. Name the operation that as launched by Army to maintain peace in the Kashmir Valley?
Ans-Calm Down


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post