Current Affairs quiz of 17-18 September 2016



Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 17-18 September 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exam.

1. United States’ President Barack Obama recently designated country’s first marine national monument in which of the following oceans?
Ans- Atlantic Ocean

2. Joint military training exercise of Indian and US Armies, coded as YUDH ABHYAS 2016, is being held in?

Ans-Chaubattia, Uttarakhand

3. What is the India’s rank in the 2016 World Economic Freedom Index?
Ans-112

4. The book “Democrats and Dissenters” has been authored by whom?
Ans-Ramchandra Guha

5. “Joint Sea-2016” the joint naval exercise has been conducted between which of the countries?
Ans-China and Russia

6. Which Indian cricketer has been conferred Arjuna Awards for year 2016?
Ans-Ajinkya Rahane

7. Who has been appointed as the Goodwill Ambassador for the Dignity of Survivors of Human Trafficking of the UNODC?
Ans-Nadia Murad

8. The book “One & A Half Wife” has been authored by whom?
Ans-Meghna Pant

9. Who is the author of the book His Bloody Project?
Ans-Graeme Macrae Burnet

10. Name the sports personality appointed as Brand Ambassador of Punjab National Bank recently?
Ans-Virat Kohli

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post