English Quiz-Sentence Improvement for RBI, IBPS

Directions (1-10): In each question below, a sentence is given with a part of it printed in bold type. That part may contain a grammatical error. Each sentence is followed by phrases (a) (b), (c) and (d). Find out which phrase should replace the phrase given in bold to correct the error, if there is any, and to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and no correction is required (e) mark as the answer.

1.Fishing and swimming are two different activities, independence of one another.
(a) independent of the other
(b) independence of the other
(c) independent of each other
(d) interdependence on each other
(e) No correction required
2.An early action on our suggestion, preferably before the elections are announced, will be appreciative.
(a) would be appreciate
(b) would have been appreciate
(c) would have been appreciated
(d) will be appreciated
(e) No correction required

3.He is the man whose advice is difficult in following.
(a) advice is not easy in following
(b) advice is difficult to follow
(c) advice has difficult to follow
(d) advice has difficulty to follow
(e) No correction required

4.He told me that he only had a little money.
(a) tells me that he only has a little
(b) told me that only he has a little
(c) only told me that he has little
(d) told me that he had only a little
(e) No correction required

5.You must ensure that I get my cheque encash before Saturday.
(a) my cheque cashed
(b) cash my cheque
(c) my cheque cash
(d) encash my cheque
(e) No correction required

6.He persevered and succeeded to the face of all obstacles
(a) in facing all the
(b) to all the face of
(c) by the face of all
(d) at the face of the all
(e) No correction required

7.The quality of services provided by them has not been effectively monitored.
(a) has not being effective in monitoring
(b) have not been effectively monitored
(c) has not being effectively monitored
(d) is not being effective in monitoring
(e) No correction required

8.We appreciate your resourcefulness in effectively handling considerable difficult exercises.
(a) considerable difficulty
(b) considerably difficult
(c) considered difficulty
(d) considerably and difficulty
(e) No correction required

9.The Chairman approved the recommendations of the committee with partiality modifications.
(a) by partially modified
(b) with partial modifications
(c) with partial modifies
(d) by partially modifying
(e) No correction required

10.The possible market where the product can sold depends upon several considerations including the tastes, likes, dislikes, etc. of the inhabitants.
(a) produce can sold
(b) product can sale
(c) product can be sold
(d) product can be selling
(e) No correction required

Answers
1-c
2-d
3-b
4-d
5-a
6-a
7-e
8-b
9-b
10-c

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post