Current Affairs quiz of 1-2 October 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 1-2 October 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exam.

1. When is the International Day of Non-Violence observed every year?
Ans-2 October

2. Which bank signed a memorandum of understanding with Birla Sun Life Asset Management Company for distribution of mutual fund products?
Ans- Karnataka Bank Ltd

3. Who has been appointed as the new chairman of Press Trust of India (PTI)?
Ans- Riyadh Mathew

4. Who has been honoured with the 2015 Moortidevi award?
Ans- Kolakaluri Enoch

5. Who was recently appointed as the Chairman of Insolvency and Bankruptcy Board?
Ans- MS Sahoo

6. Name the tributary of River Brahmaputra that was blocked by China for building a dam?
Ans- Xiabuqu River

7. Who has become first Indian woman to cross 60m in javelian throw?
Ans- Annu Rani

8. The book “All That Man Is” has been authored by whom?
Ans-David Szalay

9. Which country will host the 18th World Congress of Criminology?
Ans- India

10. What is the theme of the World Habitat Day 2016?
Ans-Housing at the Centre



Previous Post
Next Post