Current Affairs quiz of 7-8 October 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 7-8 October 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exam.

1. Who has won 2016 Formula One Japanese Grand Prix?
Ans- Nico Rosberg

2. Who won the 2016 Nobel Peace Prize?
Ans- Juan Manuel Santos

3. Who was honoured with the 2016 Sustainable Development Leadership Award?
Ans-Pawan Chamling

4. The United States of America recently lifted economic sanctions on which country?
Ans- Myanmar

5. Who was awarded the Player of the Tournament for UEFA EURO 2016?
Ans-Antoine Griezmann

6. IMF in its 2016 October World Economic Outlook (WEO) projected the India’s growth in 2016 at ........?
Ans-7.6 percent

7. Where was the Commonwealth Finance Ministers Meeting 2016 held?
Ans-Washington DC

8. Name the committee constituted to assess ground situation at Cauvery basin?
Ans-GS Jha Committee

9. The Election Commission of India collaborated with which social networking site to register young voters?
Ans- Faceook

10. Juan Manuel Santos was bestowed with the 2016 Nobel Peace Prize. He is the President of which country?
Ans- Colombia



Previous Post
Next Post