Computer Quiz for IBPS, India Post, NIACL

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.


Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.


1. Help Menu is available at which button?
a) End
b) Start
c) Turnoff
d) Restart
e) Reboot

2. A world wide web contains web pages ______.
a) Residing in many computers
b) Created using HTML
c) With links to other web pages
d) Residing in many computers linked together using HTML
e) None of the above

3. Retail employees typically use ____________ terminals to process sales transactions.
a) sales processing
b) transaction point
c) automatic teller
d) point of sale
e) None of the above

4. "High Resolution" computer monitors will have_____.
a) High dpi
b) Low dpi
c) 256 colors
d) Resolution is not measured in dpi
e) None of the above

5. Which printer type is an impact printer?
a) Page printers
b) Laser printers
c) Ink-jet printers
d) Dot-matrix printers
e) None of the above

6. The……….folder retains copies of messages that you have started but are not yet ready to send.
a) Drafts
b) Outbox
c) Address Book
d) Sent Items
e) None of the above

7. Which of the following statements is true?
a) Microsoft Windows defines the operating environment standard for computers with Linux processors
b) Microsoft Windows defines the operating environment standard for computers with UNIX processors
c) Mac OS defines the operating environment standard for computers with Intel processors
d) Microsoft Windows defines the operating environment standard for computers with Intel processors
e) None of the above

8. The primary purpose of a computer is to process _____________ and convert it into information.
a) electricity
b) data
c) raw material
d) a bit
e) None of the above

9. What type of software must to be used to translate scanned text into a format that can be manipulated?
a) OCR
b) CRT
c) RGB
d) MIDI
e) None of the above

10. What does the XP stand for in Windows XP?

a) Exponential
b) Experience
c) Expertise
d) Exchange
e) None of the above

Answers
1-b
2-d
3-d
4-a
5-d
6-a
7-d
8-b
9-a
10-b

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post