Current Affairs quiz of 3-4 November 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 3-4 November 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and
other competitive exam.

Current Affairs quiz of 3-4 November 2016 

1. Which country will host the 7th session of Conference of Parties (COP7) on tobacco control?
Ans- India

2. Name the joint military exercise that will be held between India and Bangladesh at Tangail, Dhaka?
Ans- SAMPRITI

3. Who will be honoured with a Lifetime Achievement Award at the 2016 Dubai International Film Festival (DIFF)?
Ans- Rekha

4. Which bank has launched home loan overdraft facility for salaried customers?
Ans- ICICI Bank

5. “Saur Sujala Yojana” has been launched in which state of India?
Ans- Chhattisgarh

6. The Bhitarkanika National Park is located in which state of India?
Ans- Odisha

7. Name the Padma Shri singer and composer of Sri Lanka who passed away recently?
Ans- Pandit Amaradeva

8. India’s first titanium project recently started its test production in which of the following states?
Ans- Odisha

9. Kolkata-born Sarabjit Singh Marwah recently became the first Sikh to be appointed to the Senate of which country?
Ans- canada

10. Who is the most valued Indian athlete, as per recently released Forbes Fab 40?
Ans- Mahendra Singh Dhoni

11. The book “Harp” has been authored by whom?
Ans- Nidhi Dalmia

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post