Current Affairs quiz of 13-14 November 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 13-14 November 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and
other competitive exam.

1. Who has been bestowed with the 2016 honorary Academy Award (or Oscar)?
Ans- Jackie Chan

2. World Pneumonia Day was observed on.....?
Ans- 12 November

3. Who has become the first Indian woman to won 2016 Hero Women’s Indian Open tournament?
Ans- Indian Golfer Aditi Ashok

4. Which committee has been constituted by the Supreme Court (SC) to verify the availability of night shelters?
Ans- Kailash Gambhir committee

5. What is the full form of NGT?
Ans- National Green Tribunal

6. Which Indian bank was the first to roll out newly issued 500 rupee notes?

Ans- SBI

7. World Diabetes Day (WDD) was observed on .........?
Ans- 14th November

8. Meng Hongwei, who has been elected as the new President of Interpol, is belonged to which country?
Ans- China

9. Who has become the new Whole-Time Member (WTM) of the Securities and Exchange Board of India (SEBI)?
Ans- Gurumoorthy Mahalingam

10. Which country is the focus country in the 2016 India International Trade Fair (IITF)?
Ans- Belarus

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post