Current Affairs quiz of 7-8 November 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 7-8 November 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and
other competitive exam.

Current Affairs quiz of 7-8 November 2016 

1. Who was appointed as the Executive Director of Reserve Bank of India?
Ans- M Rajeshwar Rao

2. Lost ancient river Chandrabhaga flowed near which UNESCO recognised heritage site?
Ans- Konark Sun Temple

3. Which Mission of NASA created Guinness World Record for highest altitude fix of GPS signal recently?
Ans- Magnetospheric Multiscale Mission

4. An Era of Darkness: The British Empire in India was authored by whom?
Ans- Shashi Tharoor

5. Kanubhai Gandhi, who passed away recently, was related to which field?
Ans- Science

6. The Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction (AMCDRR) 2016 was held at which place?
Ans- Delhi

7. Which country won the women’s Asian Champions Trophy 2016?
Ans- India

8. World’s first hydrogen-powered and zero-emission passenger train was recently unveiled in which country?
Ans- Germany

9. Which city will host the 2018 Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction (AMCDRR)?
Ans- Mongolia

10. Who was elected as a Member of International Law Commission (ILC) of UN recently?
Ans- Aniruddha Rajput

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post