Important Computer Quiz for IBPS Exams asked in previous papers

Dear Readers, we are presenting Important Computer Quiz from previous years of IBPS Exams. Computer section play important role in scoring.


Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1). What menu is selected to cut, copy, and paste?
a) File
b) Tools
c) Special
d) Edit
e) None of these

2). The most important or powerful computer in a typical network
a) Desktop
b) Network client
c) Network server
d) Network station
e) None of these

3). The primary purpose of software is to turn data into
a) Websites
b) Information
c) Programs
d) Objects
e) None of these

4). The ability to find an individual item in a file immediately ______ is used.
a) File allocation table
b) Directory
c) Sequential access
d) Direct access
e) None of these

5). To make a notebook act as a desktop model, the notebook can be connected to a ________ which is connected to a monitor and other devices.

a) Bay
b) Docking station
c) Port
d) Network
e) None of these

6). To move to the beginning of a line text, press the_____ key.
a) Home
b) A
c) Page up
d) Enter
e) None of these

7). When sending an e-mail, the _______ line describes the contents of the message.
a) To
b) Subject
c) Contents
d) CC
e) None of these

8). Which grouping do you work with when formatting text in word?
a) Tables, paragraphs and indexes
b) Paragraphs, Indexes and sections
c) Characters, sections and paragraphs
d) Indexes, characters and tables
e) None of these

9). Which of the following is the largest unit of storage?
a) GB
b) KB
c) MB
d) TB
e) None of these

10). The _______ tells the computer how to use its components.
a) Utility
b) Network
c) Operating System
d) Application program
e) None of these

Answers
1-d
2-c
3-b
4-d
5-b
6-a
7-b
8-a
9-d
10-c


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post