Important Computer Quiz for IBPS Exams

Dear Readers, we are presenting Important Computer Quiz from previous years of IBPS Exams. Computer section play important role in scoring.


Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.


1. Computers that control processes accept data in a continuous _________
A. feedback loop
B. finite loop
C. infinite loop
D. All of the above
E. None of the above

2. Which of the following involves creating a single cell by combining two or more selected cells?
A. Combining
B. Formatting
C. Splitting
D. Merging
E. None of the Above

3. Which of the following contains buttons and menus that provide quick access to commonly used commands.?
A. Scroll bar
B. Menu bar
C. Tool bar
D. All of the Above
E. None of the Above

4. A removable disk module that contains a single hard disk platter or a floppy disk is known as _______
A. Virtual Device Driver
B. Floppy Disk
C. PCMCIA Card
D.Disk Cartridge
E. None of the Above

5. _________ allows you to take a presentation and put it onto another computer.
A. Save As
B. Pack and go
C. Save As HTML
D. Slide Transition
E. None of the Above

6. Which of the following is capable of reading characters written with magnetic ink on a paper?
A. OCR
B. OMR
C. MICR
D. Optical Bar Code Reader
E. None of the Above

7. ________ uses a number of bars (lines) of varying thickness and spacing between them to indicate the desired information.
A. OCR
B. OMR
C. MICR
D. Optical Bar Code Reader
E. None of the Above

8. Which of the following detects alphanumeric characters printed or typewritten on paper?
A. OCR
B. OMR
C. MICR
D. Optical Bar Code Reader
E. None of the Above

9. __________ is the process of capturing human-marked data from document forms such as surveys and tests.
A. OCR
B. OMR
C. MICR
D. Optical Bar Code Reader
E. None of the Above

10. Which of the following is a temporary register where the contents of the last memory fetch is stored?
A. Instruction Register
B. Memory Buffer Register(MBR)
C. Instruction Buffer Register(IBR)
D. All of the Above
E. None of the Above


Answers
1-C
2-D
3-C
4-D
5-B
6-C
7-D
8-A
9-B
10-B

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post