Computer Quiz for IBPS Clerk Mains, India Post, NIACL and other exams

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for IBPS Clerk Mains, India Post, NIACL and other exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1).________is a set of keywords, symbols, and system of rules for constructing statements by which humans can communicate the instructions to be executed by a computer
a) A computer program
b) A programming language
c) An assemble
d) Syntax
e) None of these

2). A printer is this kind of device ________.

a) Input
b) Word processing
c) Processing
d) Output
e) None of these

3). This can be another word for program ________
a) Software
b) Disk
c) Floppy
d) Hardware
e) None of these

4). The name of the computer's brain is _______.

a) Monitor
b) Hardware
c) CPU
d) Byte
e) None of these

5). A(n) _________ is a device that electronically process data, converting it to information.
a) Algorithm
b) Computer
c) Software
d) Program
e) None of these

6). Which of the following are computers that can be carried around easily?

a) Minicomputers
b) Supercomputers
c) PCs
d) Laptops
e) None of these

7). The secret code that restricts entry to some programs _______.

a) Password
b) Passport
c) Entry-code
d) Access-code
e) None of these

8). The basic goal of computer process is to convert data into _______.

a) Files
b) Tables
c) Information
d) Graphs
e) None of these

9). Where is the disk put in a computer?
a) In the modem
b) In the hard drive
c) Into the CPU
d) In the disk drive
e) None of these

10). A hard copy of a document is ________.

a) Printed on the printer
b) Stored on a floppy
c) Stored on a CD
d) Stored in the hard disk
e) None of these

Answers:
1).a)
2).d)
3).a)
4).c)
5).b)
6).d)
7).a)
8).c)
9).d)
10).a)


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post