Sentence Correction for SBI PO 2017

Directions(Q.1-10): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentences to make the sentences grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and no correction is required, mark (e) as the answer.
                                        English Questions- phrase replacement

1.The newly-wed couple was shocked when it was observed that many people who had been invited missing.
(a) were invited
(b) had been invited were
(c) had invited were
(d) had been invited had been
(e) No correction required

2.Though people should be right to protest, it should not be by upsetting the livelihood of others.
(a) should be righteous in protesting
(b) should have right to protest
(c) would be right in protest
(d) should have been right to protest
(e) No correction required

3.They have made a futile attempt of suppressing the truth and suggest falsehood.
(a) for suggestion of falsehood
(b) after suggesting falsity
(c) and suggesting falsehood
(d) in suggestion of falsehood
(e) no correction required

4.Because his work as a painter requires that he use products containing strong chemicals, he has developed skin allergy.
(a) required to use
(b) requires that he should use
(c) required that he uses
(d) requires that he uses
(e) No correction required

5.From time to time, there have been reports of how children had tried to imitate their favorite here and landed in trouble.
(a) has been report
(b) were reports
(c) often reported
(d) had been reported
(e) No correction required

6.It is now well known that the 'world response to' the Asian tsunami disaster with an outpouring generosity.
(a) world responded to
(b) world’s response to
(c) world had a response
(d) world responding for
(e) No correction required

7.The most important quality a chief executive candidate 'should have' a noble character.
(a) must have a
(b) should have to be
(c) should be
(d) should have is a
(e) No correction required

8.What is needed now is not mere declarations or promises, but actions. Actions to fulfill the 'promises already made.
(a) promise were already made
(b) already made promises
(c) promises that we make
(d) promises which already made
(e) No correction required

9.What we 'have done is' from humanity point of view.
(a) have been doing was
(b) had done being
(c) have done were
(d) have been were
(e) No correction required

10.Despite considerable achievements in other area, humans still cannot control weather and 'probably never be able' to do so.
(a) probably not be able
(b) perhaps be never have ability
(c) probably will never be able
(d) probably never be enabled
(e) No correction required


Answers
1-b
2-b
3-c
4-b
5-e
6-a
7-d
8-e
9-a
10-c

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post