SSC CHSL-Previous year Questions Quiz

Directions ( 1-10 ) : In the following questions, All/some of the sentences have errors. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is the answer. 

                                                   

Q1. The news of the disturbance was broad-casted the same evening
(a) The news of the disturbance
(b) was broad-casted
(c) the same evening
(d) No error

Q2. Everyone visiting the house asked the young girl how could she kill the wolf single-handed and without a weapon.
(a) Everyone visiting the house asked the young girl
(b) how could she kill the wolf
(c) single-handed and without a weapon.
(d) No error

Q3. While walking slowly in the park on a quiet summer afternoon a mad dog suddenly attacked him from behind.
(a) While walking slowly in the park
(b) on a quiet summer afternoon
(c) a mad dog suddenly attacked him from behind.
(d) No error

Q4. Since the attachment of air-conditioned sleeping cars to all important train, travelling became very pleasant, especially during the summer season.
(a) Since the attachment of air-conditioned sleeping cars to all important train,
(b) travelling became very pleasant,
(c) especially during the summer season.
(d) No error

Q5. It is the newspaper that exposes us to the widest range or human experiences and behavior.
(a) It is the newspaper
(b) that exposes us to the widest range
(c) or human experiences and behaviour.
(d) No error

Q6. The method suggested in the lecture enables a student to learn more quickly and to have remembered for a longer period of time.
(a) The method suggested in the lecture
(b) enables a student to learn more quickly
(c) and to have remembered for a longer period of time.
(d) No error

Q7. Last month we celebrated the wedding of our sister for whom we have been looking for a suitable alliance for three years.
(a) Last month we celebrated
(b) the wedding of our sister for whom
(c) we have been looking for a suitable alliance for three years.
(d) No error

Q8. A leading textile manufacturer, one of the fastest growing in the industry, is looking for a marketing manager to look up the marketing network of the company.
(a) A leading textile manufacturer, one of the fastest growing in the industry,
(b) is looking for a marketing manager
(c) to look up the marketing network of the company.
(d) No error

Q9. There was very heavy rain last night, and the rivers have overflown their banks, causing hardship to the people living by them.
(a) There was very heavy rain last night,
(b) and the rivers have overflown their banks,
(c) causing hardship to the people living by them.
(d) No error                                                                                                                                                                             
Q10. Locke’s treatises on government toleration and education show a mind fully awake in the possibilities of social reconstruction.
(a) Locke’s treatises on government toleration and education
(b) show a mind fully awake in
(c) the possibilities of social reconstruction.
(d) No error

Answers
1. Ans.(b)
Sol. Write ‘broadcasted’.

2. Ans.(b)
Sol. Write ‘'how she could kill the wolf'

3. Ans.(a)
Sol. Write as ‘while he was walking slowly in the park’

4. Ans.(b)
Sol. Write ‘travelling has become very pleasant

5. Ans.(c)
Sol. Use preposition ‘of ‘ in place of ‘or’.

6. Ans.(c)
Sol. Write ‘to remember for a longer period of time’.

7. Ans.(c)
Sol. Use “we had been looking for a suitable alliance for three years”.

8. Ans.(c)
Sol. use ‘look after- take care of’. “to look after the marketing network of the company”.

9. Ans.(b)
Sol. Use past participle ‘overflowed’. “and the rivers have overflowed their banks”

10. Ans.(b)
Sol. Use ‘show a mind fully alert to’.

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post