Current Affairs Questions and Answers of 1-2 March 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 1-2 March 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. Internationally acclaimed author Neil Gaiman has been appointed UNHCR Goodwill Ambassador. He hails from which country?
Ans- England

2. Who has been appointed as new Chief Secretary of Maharashtra?
Ans- Sumit Mullick

3. Who has become new Secretary-General of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC)?

Ans- Amjad Hussain B Sial

4. Who has become the new chairman of Securities and Exchange Board of India (SEBI)?
Ans- Ajay Tyagi

5. Who has been appointed as India’s permanent representative to World Trade Organization (WTO)?
Ans- J S Deepak

6. Who is the newly appointed Prime Minister of Republic of the Sudan?
Ans- Bakri Hassan Saleh

7. Who has been conferred with the 2017 Harvard Humanitarian of the Year award?
Ans- Robyn Rihanna Fenty

8. Avani Lekhara is associated with which sports?
Ans- Shooting

9. Tarak Mehta, who recently passed away, was the noted play writer of which language?
Ans- Gujarati

10. Who is the author of the book “The Wrong Turn: Love and Betrayal in the Time of Netaji”?
Ans- Namita Roy Ghose