Current Affairs Quiz Questions and Answers of 21-22 February 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 21-22 February 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. Benasree Sengupta, who passed away recently, was the noted singer from which state?
Ans- West Bengal

2. Ved Prakash Sharma, who passed away recently, was the renowned novelist of which language?
Ans- Hindi

3. Who is the author of the book “Autoplay:Not-so Stories”?

Ans- G Sampath

4. Who has been appointed the new chairman of Cauvery Water Dispute Tribunal (CWDT)?

Ans- Abhay Manohar Sapre

5. What is the India’s GDP forecast for FY 17, as per latest report by the International Monetary Fund (IMF)?
Ans- 6.6%

6. Which country to host the 2019 Combined World Cup for shooting?
Ans- India

7. Who is the author of the book “Feroze: the Forgotten Gandhi”?
Ans-Bertil Falk

8. Which film has won the Golden Bear Award at the 67th Berlin International Film Festival-2017?
Ans- On Body and Soul

9. The Central Excise Day (CED) is celebrated on which date in India?
Ans- 23rd February

10. Which union minister has launched the “Cyber Swachhta Kendra” for Botnet cleaning and Malware analysis?
Ans- Ravi Shankar Prasad

No comments:

Post a Comment