Current Affairs Quiz Questions and Answers of 27-28 February 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 27-28 February 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. Which state government has launched pilot project “Sex Ratio Monitoring Dashboard” for the state?
Ans- Haryana

2. Who has been appointed as the new spokesperson of the Ministry of External Affairs (MEA)?
Ans- Gopal Baglay

3. “The Salesman” has won the Best Foreign Language Film at 89th Oscar Academy Awards. The movie is directed by whom?
Ans- Asghar Farhadi

4. Who is the newly appointed chairman of National Commission for Scheduled Tribes (NCST)?
Ans- Nand Kumar Sai

5. Which inter-disciplinary standing committee has been constituted by the Reserve Bank of India (RBI) to review cyber threats?
Ans-Meena Hemchandra committee

6. What is the India’s GDP growth forecast for FY 17, as per latest survey by the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)?
Ans- 7%

7. Punjala Shiva Shankar, who passed away recently, was related to which field?
Ans- Politics

8. In which city does India's first integrated heliport opened ?
Ans- Delhi

9. What is the name of the Israeli air defence missile system prepared by Indian Air Force on the borders with Pakistan?
Ans- SPYDER

10. The Indian shooter who won bronze medal in the men's 10-metre air pistol event at the ISSF World Cup 2017 ?
Ans- Jitu Rai

No comments:

Post a Comment