Current Affairs Quiz Questions and Answers of 5-6 March 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 5-6 March 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. The 13th edition of Economic Co-operation Organisation (ECO) summit was held in which country?
Ans- Pakistan

2. The National Conference on Innovation in Educational Administration has started in which city?
Ans- New Delhi

3. Which company has become the new team sponsor for the Indian Cricket?
Ans- Oppo

4. Who is the author of the book “Lincoln in the Bardo”?
Ans- George Saunders

5. Thomas Earl Starzl, who performed the world’s first human liver transplant, has recently passed away. He hailed from which country?
Ans- United States

6. Which city has topped the 2016 Annual Survey of India’s City-Systems (ASICS) Urban Governance ranking?
Ans- Thiruvananthapuram

7. Rene Preval, who passed away recently, was the former President of which country?
Ans- Haiti

8. What is the India’s GDP forecast for FY 17, as per Global rating agency Fitch?
Ans- 7.1%

9. Which state government has recently gave official language status to endangered tribal language “Kurukh”?
Ans- West Bengal

10. The 2nd edition of joint military exercise “Al Nagah-II” has started between India and which country?
Ans- Oman

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post