Reasoning Questions-IBPS RRB 2017

Directions (1-5): Study the following information to answer the given questions.
In a certain code language,
‘create your own reality’ is written as ‘W15 A4 K8 H16’
‘beat you anger’ is written as ‘ X15 A4 Y13’
‘manifest life force’ is written as ‘M11 N3 T3’ and
‘time precious asset’ is written as ‘F11 J2 Y15’


Q1. In the given code language, what does the code ‘G2’ stand for?

(a) Mouse
(b) Career
(c) louder
(d) squirrel
(e) king

Q2. What is the code for ‘rebel’ in the given code language?
(a) H13
(b) H12
(c) R17
(d) R15
(e) None of these

Q3. What is the code for ‘jockers’ in the given code language?

(a) 15C
(b) 18P
(c) 14S
(d) 14P
(e) None of these

Q4. What is the code for ‘eat’ in the given code language?
(a) V15
(b) U15
(c) K10
(d) U10
(e) None of these

Q5. What is the code for ‘abstain’ in that give language?
(a) Y12
(b) Y11
(c) Y13
(d) Z10
(e) None of these

Directions (6-10): Study the following information to answer the given questions.
In a certain code language,
‘grow your beast’ is written as ‘ T@Y Y#V B#T’
‘have courage cat’ is written as ‘ X@V X#G S#G’
‘now where you’ is written as ‘D#G M@Y B#W’ and
‘this might world’ is written as ‘G@U N@V D@F’

Q6. In the given code language, what does the code ‘P@I N#G’ stand for?

(a) king mouse
(b) king nothing
(c) jerry mouse
(d) world order
(e) None of these

Q7. What is the code for ‘collared dove’ in the given code language?
(a) X#F W@G
(b) X#G W#F
(c) X@F W@G
(d) X#F W#G
(e) None of these

Q8. What is the code for ‘willow’ in the given code language?

(a) D#W
(b) K#W
(c) K@Y
(d) D#Y
(e) None of these

Q9. Which of the following words can be coded as ‘K#Y’ in the given code language?
(a) fight
(b) pillow
(c) bed
(d) punch
(e) None of these

Q10. Which of the following words can be coded as ‘B#T D#G’ in the given code language?
(a) Your personal
(b) your where
(c) truly yours
(d) miss you
(e) None of these

Answers


1. (d)

2. (a)

3. (e)

4. (b)

5. (b)



6. (a)

7. (d)

8. (d)

9. (b)

10. (b)

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post