Marketing Quiz for SBI Associate Clerk

1. CRM means ?
1. Customer Retention Manager
2. Customer Relationship Management
3. Customers Relatives Meet
4. Channel Rout Market
5. Channel Representative Manager
ANS:- 2

2. A 'Target Group' in Marketing means ______
1. To whom the sales should be directed
2. A group of sellers
3. A group of buyers
4. A group of Producers
5. All the above
Ans-1

3. In terms of consumer demand and spending behaviour, marketers are most interested in
1. wealth
2. consumer credit
3. disposable income
4. pretax income
5. high incomes
ANS:- 3

4. Marketing is _____________________
1. consumer oriented
2. competitors oriented
3. both 1 and 2
4. neither 1 nor 2
5. none of these
Ans-3

5. Services have special characteristics namely ____________ which affect their marketing process
1. intangibility
2. inseparability
3. Heterogeneity
4. Perishability
5. All the above
 ANS:- 5

6. A consumer contest is an example of
1. personal selling
2. sales promotion
3. advertising
4. indirect selling
5. public relations
ANS:- 2

7. Which among the following advertising media has the maximum reach ?
1. TV
2. Radio
3. Outdoor
4. Magazines
5. None of these
ANS:- 2

8. A company is practicing _______ if it focuses on sub segments with distinctive traits that may seek a special combination of benefits
1. micro marketing
2. niche marketing
3. mass marketing
4. segment marketing
5. none of these
 ANS:- 2

9. When a company reviews sales, costs, and profit projections for a new product to find out whether these factors satisfy the company's objectives, they are in which of the following new process  development stages ?
1. Concept development and testing
2. Commercialization
3. Business analysis
4. Marketing strategy development
5. none of these
 ANS:- 3

10. Sales targets are fixed on the basis of__________
1. Past experience
2. Time period
3. Brand positionary
4. All the above
5. None of these
ANS:- 4

1 comment:

  1. sbi asso. ke lie marketing ki pdf file send kijie sir jii....

    ReplyDelete