google.com, pub-8906092187946732, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ExamGuruAdda 2019 -Bank Exams, SSC and More..: Spelling Error quiz for Railway NTPC, SSC CHSL

Spelling Error quiz for Railway NTPC, SSC CHSL

Directions (1-10) : In the following questions, select the correctly spelt word from the four alternatives.

                                           

1.
(a) DOWNTRODDEN
(b) DOUNTRODEN
(c) PECISELIY
(d) DANGEROUOS

2.
(a) CONSEIDER
(b) GALVANISCTION
(c) CONSOLIDATION
(d) SERIOUSELY

3.
(a) EQUALITARIAN
(b) EQUELITERIAN
(c) EQUALITERIAN
(d) EQUALITERIEN

4.
(a) MAJORITERIANISM
(b) MAJORITERIENISM
(c) MAJORIETERIANISM
(d) MAJORITARIANISM

5.
(a) REIVENUE
(b) REINVENTS
(c) RELCANTS
(d) REGISTRETION

6.
(a) ABCSONDING
(b) CURIOUSE
(c) OUTSTANDONG
(d) ATROCITIES

7.
(a) AMNESIAC
(b) ATHYEIST
(c) AGNOSCTIC
(d) ARCTICAL

8.
(a) ILLIGAL
(b) ILLALIGIBLE
(c) ILLICIT
(d) ILLLITERATE

9.
(a) SUSPICION
(b) SUSPANCE
(c) SUSPISIOUC
(d) SUSPAND

10.
(a) DELIBERETION
(b) DEPRIVATION
(c) DELICASY
(d) DELIGATE

Answers
1-a
2-c
3-a
4-d
5-b
6-d
7-a
8-c
9-a
10-b

No comments:

Post a comment