Current Affairs Quiz of 23-24 September 2015

1. Asian Development Bank lowered India’s Growth Forecast for 2016 from 7.8% to ____
Ans- 7.4%

2.  Jagmohan Dalmiya who passed away recently was the president of?
Ans- Board of Control for Cricket in India (BCCI)

3. Who  topped the list of  Forbes India’s richest for the ninth year in a row with a net worth of $18.9 billion ?
Ans- Mukesh Ambani

4. Who was appointed Chairperson of National Commission for Protection of Child Rights?
Ans- Stuti Narain Kacker

5.  Who won 2015 Singapore Grand Prix of Formula One?
Ans- Sebastian Vettel

6.Which Marathi film has been selected as India’s official entry to the Best Foreign Language category of the 88th Academy Awards 2016 Oscars?
Ans- 'Court'

7. Eminent Hindi writer ______ has been conferred with prestigious 24th Vyaas Samman for year 2014.
Ans- Dr Kamal Kishore Goenka

8. Who was elected Bihar Cricket Association President?
Ans- Abdul Bari Siddiqui

9. The World Rhino Day was observed on ______
Ans- 22 September 2015

10. World Alzheimers Day is observed on?
Ans- September 21


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post