Current Affairs Quiz of 15-16 November 2015

1. What is the free remittance limit under the Liberalised Remittance Scheme (LRS)? 
Ans-USD 2,50,000 per financial year

2. Who will host 2015 Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) summit ?
Ans- Philippines

3. Who has won the 2015 Brazilian Grand Prix title of Formula One (F1) ?
Ans- Mercedes driver Nico Rosberg

4. Who have been nominated as members of the Film and Television Institute of India (FTII) Society ?
Ans- Bhawana Somaaya, Satish Shah and Brijendra Pal Singh 

5. Which is the first state to start e-auction of mines in India? 

6. Which organisation has launched Financial Infrastructure Development Network (FIDN)? 
Ans-Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC)

7. In context to India’s defence system, “Maareech” is related with..... ?
Ans-Advanced Torpedo Defence System

8. Which Indian state is set to open an university exclusively for research-oriented studies related to gender?
Ans- Kerala

9. Aung San Suu Kyi led National League for Democracy (NLD) party has won the election in which country? 
Ans- Myanmar

10. What is the name of India’s first mobile-based platform to facilitate global investments for domestic retail investors?

11. Who was appointed as the next Permanent Representative of India to the United Nations at New York ?
Ans- Syed Akbaruddin



Previous Post
Next Post