Current Affairs Quiz of 21-22 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 21-22 December 2015. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Brendon McCullum  Who announced his retirement recently is cricketer of which country?
Ans- New Zealand

2.Which inquiry commissions has been appointed to probe Delhi and District Cricket Association (DDCA) scam?
Ans-Gopal Subramaniam commission

3. Who is the first Indian to score Pro-Boxing hat-trick?
Ans- Vijender Singh

4.Who was  crowned Miss Universe 2015 ?
Ans- Philippines Pia Alonzo Wurtzbach

5. Who has won the second edition of Indian Super League (ISL) Football tournament ?
Ans- Chennaiyin FC

6. Who won the 2015 FIFA Club World Cup ?
Ans- Barcelona by defeated Argentina’s River Plate

7. On Which date, National Mathematics Day is observed in India?
Ans- December 22

8.Which is the India’s first licenced shipyard to make LNG ships?
Ans- Cochin Shipyard Limited

9.Which country has launched the Dark Matter Particle Explorer (DAMPE) Satellite to shed light on mysterious dark matter ?
Ans- China

10. Who was named the 2015 All India Football Federation (AIFF) Player-of-the-Year and woman Footballer-of-the-Year respectively ?

Ans- Bengaluru FC (BFC) midfielder Eugeneson Lyngdoh and striker Bala Devi



Previous Post
Next Post