Current Affairs Quiz of 29-31 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 29-31 December 2015 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Which team has clinched the 2015-16 Vijay Hazare Trophy?
Ans- Gujarat

2. Who has been honoured with the 2015 Jnanpith award?
Ans- Raghuveer Chaudhary

3. Gaofen-4 satellite has been successfully launched by which country?
Ans-China

4. Who has been appointed as the new Prime Minister of Georgia?
Ans- Giorgi Kvirikashvili

5.  Who became the first India bowler since Bishen Bedi in 1973 to achieve the milestone of finishing the year on top in ICC Test bowler ranking ?
Ans-Ravichandran Ashwin

6.  Who was appointed as Chief Executive Officer (CEO) of National Institution for Transforming India (NITI) Aayog?
Ans- Amitabh Kant

7. What is the name of Committee on Medium-term Path on Financial Inclusion appointed by RBI, which submitted its report recently?
Ans-Deepak Mohanty Committee

8. Haskell Wexler who died recently, related with which field ?
Ans-cinematographer

9. Russia's Rostech State Corporation  tied up with Hindustan Aeronautics Limited (HAL) to manufacture.........?
Ans- 200 Kamov 226T light helicopters

10. Who has assumed charge as Chairman and Managing Director of Cochin Shipyard ?
Ans-Madhu S. Nair

11. In context to India’s defence system, “Barak-8” refers to ?

Ans- Long Range Surface-to-Air Missile (LR-SAM) 

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post