Current Affairs Quiz of 5-6 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 5-6 December 2015. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. As per the latest report of NITI Aayog, which states has emerged as the “fastest growing economy” in India in 2014-15?
Ans- Bihar

2. Who will host the next Commonwealth summit – CHOGM in 2018?
Ans- United Kingdom

3. The headquarters of Zoological Survey of India (ZSI) are located in which city?
Ans- Kolkatta

4. Which committee has submitted its report on ‘Possible Tax rates under GST’?
Ans- Arvind Subramanian committee

5. Prime Minister Narendra Modi  released two commemorative coins of what denomination in the memory of Dr Babasaheb Bhim Rao Ambedkar?
Ans-   10 and 125 rupees

6. When is the International Volunteer Day observed?
Ans- 5 Decenber

7. The first domestically developed electricity-powered aircraft known as RX1E was  approved for production. Which country is producing the aircraft?
Ans- China

8. In which state the union government will introduce e-transfer of wages under MGNREGA from January 2016?
Ans- Kerala

9.  When is the World Soil Day (WSD) observed?
Ans- 5 December

10. Which state launched the International festival on Birds in a bid to promote state as an international bird-watching destination?

Ans- Uttar Pradesh


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post