Current Affairs Quiz of 27-28 January 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 27-28 January 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1.  Who won 2016 Yash Chopra Memorial Award ?
Ans-  Actress Rekha

2. Who have won the men's and women's FIH Player of the Year awards ?
Ans- The Netherlands' Robert Van der Horst and Lidewij Welten

3. What is India's rank in Corruption Perceptions Index 2015 ?
Ans- 76th place (Denmark tops the list)

4. Apollo Munich ties up with which Bank for policy distribution?
Ans-Axis Bank

5. Who is President of Armenia ?
Ans- Serzh Sargsyan

6.  International Day of Commemoration in memory of the victims of the Holocaust observed on which date ?
Ans-27 January 2016

7. Who became India's first civil servant to scale Mount Vinson Massif ?
Ans- Aparna Kumar, IPS officer of Uttar Pradesh cadre

8. India overtake which country as the world’s largest rice exporter in the year 2015 ?
Ans- Thailand

9. Which states has launched Mukhyamantri Jal Swavalamban Abhiyan scheme?

10. Which country is hosting the 2016 ICC Under-19 Cricket World Cup?

11. Who has won the 2016 Allan Border Medal?
Ans-David Warner

12. Which is the first train in the country where all its coaches are Braille-embedded?

Ans-Mysuru-Varanasi Express



Previous Post
Next Post