Practice Quant Quiz Set-7 for LIC , SO and railways

Dear Bank Aspirants practice Quant Questions for upcoming LIC Exam, Specialist officer and other exams. Try to solve these Mixed Questions and share time taken to solve these Mixed Questions  and your attempt.

Practice Quant Quiz Set-7 for LIC , SO and railways
Practice Quant Questions for Bank , Railway and LIC Exam.

Direction : What value should come in the place of question mark (?) in the following number series :

1. 6, 11, 32, 111, 464, ?
1) 2165
2) 2205
3) 2285
4) 2345
5) 2375

2. 3, 14, 39, 84, 155, ?
1) 236
2) 258
3) 264
4) 272
5) 278

3. 8, 12, 24, 60, 180, ?
1) 480
2) 510
3) 630
4) 720
5) 780

4. 168, 171, 178, 191, 212, ?
1) 243
2) 247
3) 251
4) 254
5) 257

5. 4, 7, 10, 11, 22, 19, 46, ?
1) 33
2) 35
3) 37
4) 39
5) 41


Directions: Study the graph carefully to answer the questions that follow :

Profit (In Rs. lakhs) made by 3 companies over the years :


6.What is the percent increase in profit made by company A over the years ?
1) 150 
2) 60 
3) 120 
4) 82 
5) None of these

7. Profit made by company C in the year 2009 was what percent of total profit made by all the three companies in that year?
1) 111 1/2
2) 51 1/7
3) 46 2/7
4) 42 6/7
5) None of these

8. If the income of company B in the year 2010 was ` 14 lakhs, what was its expenditure in that year ?
1) Rs. 20 lakh 
2) Rs. 13 lakh 
3) Rs. 16 lakh 
4) Rs. 7 lakh 
5) None of these

9.What is the percent increase in profit of company A in the year 2009 from the previous year ?
1) 50 
2) 33 1/3
3) 66 1/6
4) 42 
5) None of these

10. If the expenditure of company C in the year 2013 was ` 14.44 lakhs, what was its income in that year ?
1) Rs. 22.44 lakh 
2) Rs. 17.5 lakh 
3) Rs. 16.22 lakh 
4) Can't be determined 
5) None of these


Answers
1. 4
Series is ×1+5, × 2 + 10, ×3 + 15, × 4 + 20

2. 2
Series is 1+1^2+1^3, 2+2^2+2^3, 3+3^2+3^3

3. 3
Series is *0.5+8, *1.0+12, *1.5+24

4. 1
Seres is +1+1^2, +2^2+3, +3^2+4....

5. 2
Series 1 - 4, 4+6 = 10, 10 + 12 = 22, 22 + 24 = 26
Series 2 - 7, 7 + 4 = 11, 11 + 8= 19, 19 + 16 = 35

6. 1
Req % increase = (5 - 2)/2 * 100 = 150%

7. 4
Req % = 6/(3 + 5 + 6) * 100 = 42 6/7%

8. 5
Req expenditure = 14 - 6 = Rs. 8 lakhs

9. 1
Req % increase = (3 - 2)/2 * 100 = 50

10. 4
Profit made by company in the year 2013 is not given. 


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post