Current Affairs Quiz of 1-2 March 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  March 2016 at Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.

Current Affairs Quiz

Read- GK Booster of February 2016
Read- Quiz on Economic Survey

1.  Who has been elected as the President of Kosovo ?
Ans-Hashim Thaci

2. What is India's rank  latest Global Energy Architecture Performance Index Report?
Ans- 90th (Switzerland top the list)

3.Who launched Uridashi Masala Bonds ?
Ans-International Finance Corporation (IFC)

4. Zero Discrimination Day was observed across the world on which date ?
Ans-1 March 2016. The day was observed with the theme - Stand Out.

5. Zoji La tunnel provides a vital link between Ladakh and .....?

6. Who won first ever auction of an Indian gold mine ?
Ans-Vedanta Limited

7. The Union Government has constituted a committee to consider Scheduled Tribe status to six Communities of Assam. Who headed the committee?
Ans-Mahesh Kumar Singla

8.  Who was chosen for the 2016 Windham-Campbell Prize?
Ans- Jerry Pinto

9. Name the Bollywood actress, who made her debut on the Oscars red carpet and presented the award ?
Ans- Priyanka Chopra

10. Who  won the FMSCI Motorsports Man-of-the-Year Trophy?
Ans-Armaan Ebrahim



Previous Post
Next Post