Current Affairs Quiz of 11-12 May 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 11th May and 12th May 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.






Current Affairs Quiz of 11-12 May 2016

1. Who was elected as the Chairman of the International Cricket Council (ICC)?
Ans- Shashank Manohar

2. Who was named as the NBA’s Most Valuable Player?
Ans- Stephen Curry

3. Uttar Pradesh Cabinet has given its approval to develop over 197 km long ‘bicycle highway’ between which cities?
Ans- Agra and Etawah

4. National Technology Day is being observed across India on...?
Ans- May 11

5. What was the theme of National Technology Day that was observed across the nation on 11 May 2016?
Ans- Theme: ‘Technology enablers of Startup India’

6. Which State has received the Best Indian Destination for Wildlife Award?
Ans- Madhya Pradesh Tourism

7. Indian Navy launches underwater Harbour Defence Systems at which place ?
Ans- Visakhapatnam

8. Who won 2016 Philippines Presidential Election?
Ans- Rodrigo Duterte

9. Who has been recommended by the Hockey India for the 2016 Arjun Award?
Ans- Ritu Rani, Dharamvir Singh and V R Raghunath

10. Ranganathittu Bird sanctuary is loacted in which state of India?
Ans- Karnataka

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post