Current Affairs Quiz of 21-22 May 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 21 May and 22 May 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.




GK Booster of April 2016
Current Affairs Quiz of 21-22 May 2016


1. Who was appointed as UN special envoys for El Nino, Climate?

Ans- Mary Robinson, Macharia Kamau

2. Who was elected the president of the Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
Ans- Anurag Thakur

3. Which state government of India has launched PEHAL programme for raising education standards?
Ans- Himachal Pradesh

4. Who is the author of the book “Dr. Ambedkar: Life and Mission”?
Ans- Dhananjay Kheer

5. Who is the author of the book “Curfew in the city”?
Ans- Vibhuti Narain Rai

6. Srabani Nanda is associated with which sports?
Ans- Racing

7. Which Emmy award-winning English-born actor died at the age of 96 recently?
Ans- Alan Young

8. Turrialba volcano which erupted recently at which place?
Ans- Costa Rica

9. Union Government launched an indigenously developed affordable faecal incontinence management system. It is called as.......?
Ans-Qora

10. The Red Line campaign that was in news related to.......?
Ans- Misuse of antibiotics

11.Which city hosted the 1st World Conference on Tourism for Development?
Ans- Beijing

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post