English Quiz- FIll in the Blanks for SBI, SSC and Other Exams

Dear Readers, Practice English Quiz for upcoming SBI Clerk Exam and Other Exams.

English Quiz



English Quiz- FIll in the Blanks for SBI, SSC and Other Exams

Directions (Q.1-5): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

1. By ________ behaviour on Facebook, we see that parents over-index on mobile _________.
a. looking, use
b. experimenting, data
c. observing, usage
d. viewing, internet
e. searching, use

2. President Barack Obama _________ Americans to ________ their belief in the promise of change.
a. requested, ascertain
b. urged, establish
c. appealed, build
d. requested, ignite
e. urged, rekindle

3. ________ opportunism in an election year _________ takes the form of dubious actions by the executive.
a. empirical, sometimes
b. political, often
c. legal, usually
d. civic, regularly
e. economic, much

4. Treating animals in a humane, non-exploitative way is now a _________ requirement for any executive ________ related to them.
a. natural, plan
b. basic, system
c. high, force
d. constitutional, action
e. basic, action

5. The State government _____ peace and prevented any _______ last year, despite considerable unease.
a. ensure, unrest
b. assure, turmoil
c. comfort, anxiety
d. assure, agitation
e. ensure, distress

Directions (6–10): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.


6.A plethora of cultural talent ………….. the spectators busy at a talent hunt programme where students from various colleges get together to ………… their mettle in various contests.
(a) tried, show
(b) kept, prove
(c) caught, puzzle
(d) held, learn
(e) made, sharpen

7.The ………… of Chinese plastic thread should be banned as it …………… thousands of birds every year during the kite flying season.
(a) sale, cripples
(b) sell, kills
(c) sale, disturbs
(d) sell, disables
(e) sale, saves

8. Harish ………….. with me some basic techniques that one can ………….. at home without even owning a drumset.
(a) made, shred
(b) imparted, try
(c) learned, balance
(d) fits, rehearses
(e) shared, practice

9 .In the present case, the facts clearly …………. That the required reasonable degree of care and caution was not …………. by hospital in the treatment of the patient.
(a) reflect, compressed
(b) fix, advancement
(c) show, proceeded
(d) observe, considered
(e) indicate, taken

10.Students from the Middle East and the African countries have ……….. been …………. Contributors to the pool of foreign students in the university.
(a) traditionally, major
(b) conservatively, crucial
(c) surprisingly, most
(d) intutively, salient
(e) annually, lucid

Answers
1. c
2. e
3. b
4. d
5. a
6. b
7.a
8.e
9.e
10.a

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post