Current Affairs Quiz of 15-16 June 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 15-16 June 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.




Current Affairs Quiz of 15-16 June 2016

1. Who was elected as President of 71st session of United Nations General Assembly?
Ans- Peter Thomson

2. Who was declared as Proclaimed Offender by Money Laundering Court?
Ans- Vijay Mallya

3. World Elder Abuse Awareness Day was observed globally on ......?
Ans- 15 June 2016

4. Who has been presented National Order of the Republic of Ivory Coast, the highest civilian award of the West African country?
Ans- President Pranab Mukherjee

5. Who was appointed as Director General of Doordarshan?
Ans- Supriya Sahu

6. Which country has launched new Project 22220 nuclear icebreaker dubbed ‘Arktika’?
Ans- Russia

7. Who was appointed as UN Women Goodwill Ambassador?
Ans- Hollywood actor Anne Hathaway

8. Who was chosen for the prestigious 2016 Pen Pinter Prize?
Ans- Margaret Atwood

9. Who will represent India at the St Petersburg International Economic Forum (SPIEF)?
Ans- Dharmendra Pradhan

10. Which country has been elected for the first time to chair the UN’s legal affairs committee ?
Ans- Israel

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post