Double Fillers forBOM and IBPS Exams

Dear Bank Aspirants we are providing practice English questions set for BOM, IBPS exam. Try to solve these  Questions and share time taken to solve these Mixed Questions and share your attempt.

English Questions- phrase replacement

In English section  Comprehension, Cloze test, Fill in the Blanks , rearrangement, spotting errors play important role in  exam.


1.North Korea often fires short-range missiles _____ tensions rise on the Korean peninsula. Pyongyang gets particularly upset ____ the annual U.S.-South Korea drills, which, it says, are preparations for an invasion.
A. were,for
B. for,on
C. to,at
D. when,about
E. on,at

2.The Southern Railway has launched an initiative ____ would enable women travelling on long-distance overnight trains to request _______ change of their berth.
A. for,that
B. so,for
C. for,at
D. that,so
E. that,for

3.Nehra has shown terrific ambition to prove his critics wrong. The old warhorse from Delhi has been the real ______ package and former India coach Greg Chappell must be wondering how Nehra, likened to a brittle, thin wafer, has ______ to pull off this seeming miracle.
A. managed,flown
B. set,watch
C. surprise,managed
D. wish,for
E. initiative,which

4.Thirteen banks, led by State Bank of India (SBI), ______ by Attorney-General Mukul Rohatgi and advocate Robin Ratnakar David, told a Bench of Justices Kurian Joseph and Rohinton Nariman _____ the liquor baron is said to have left the country on March 2, the day they approached the DRT.
A. represented,that
B. that,for
C. shown,at
D. won,as
E. which,managed

5.North Korea has a large stockpile of short-range missiles and _____ developing long-range and intercontinental missiles as well. The missiles fired ___ Thursday flew about 500 km (300 miles) off its east coast city of Wonsan and were likely from the Soviet-developed Scud series, South Korea’s Defence Ministry said.
A. for,set
B. is,on
C. was,at
D. will,since
E. has,from

6.The National Green Tribunal (NGT) which _______ a fine of Rs. 5 crore on Sri Sri Ravi Shankar’s Art of Living (AoL) Foundation on Wednesday, before giving the go-ahead for its World Culture Festival on the flood plains of the Yamuna, said it was unable to ________ the event.
A. publish,make
B. impose,watch
C. processed,make
D. imposed, prohibit
E. monitor,make

7.In the two decades since it was first presented in Parliament, different governments _____ tried clearing it but faced tremendous opposition, often accompanied ____ manhandling and name-calling
A. will,for
B. has,so
C. have,by
D. had,with
E. is,such

8.Earlier, Former India captain Sourav Ganguly and his Pakistan counterpart Inzamam-ul-Haq have called for the ______ of bilateral series as it will improve ______ between the two nations.
A. relations,conditions
B. conditions,which
C. posses,passes
D. start,relations
E. resumption,relations

9.The Haryana government will install an early earthquake_______system at New Secretariat Building ____ Sector 17, Chandigarh on March 14.
A. warning,out
B. warning,so
C. with,at
D. when,for
E. warning,in

10.Congress on Wednesday inflicted an embarrassment the Modi government, joining hands with the Left, SP and JD(U) to force a change in the motion of thanks ___ the President's address ___ the joint sitting of Parliament.
A. for,on
B. of,at
C. should,after
D. told,to
E. on,to

Answers
1-d
2-e
3-c
4-a
5-b
6-d
7-c
8-e
9-e
10-e

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post