English Quiz For SSC Exams

Directions (1–5): In these sentences are given with blanks to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative of the four options.

1.A person who ________ on his own effort has the best chance to win.
(a) makes
(b) puts
(c) relies
(d) runs
2. When he died, Ramanujan __________ behind 3 notebooks.
(a) was leaving
(b) had left
(c)left
(d) leaves

3. For all his ________ he is a _________.
(a) wealth, miser
(b) health, player
(c) tricks , cheat
(d) stupidity, fool

4. In a classroom students are to be trained to love _________.
(a) each other
(b) all others
(c) one another
(d)altogether

5. Mr. Amar put his whole life ______ the work.
(a) on
(b) in
(c) into
(d) upon

Directions (6-10):In the following questions groups of four words are given. In each group one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.

6.
(a) mischevious
(b) miscariage
(c) misdemeanor
(d) misnomar

7.
(a) harassment
(b) committment
(c) breevement
(d) temparament

8.
(a) capracious
(b) auspicious
(c) fallicious
(d) dalicious

9.
(a) ineffable
(b) inaccesible
(c) infalible
(d) invinscible

10.
(a) comouflage
(b) tabuleau
(c) milieu
(d) mirase

Answer
1.c
2.b
3.d
4.c
5.b
6.c
7.a
8.b
9.a
10.c

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post