SSC English- One Word Subsitution

Practice SSC English Quiz for upcoming SSC CGL 2016 and Other exams.

One Word Subsitution

1.A person who insists on something
A.Disciplinarian
B.Ethnology
C.Stickler
D.Snob

2.One who has little faith in human sincerity and goodness
A.Cynic
B.Fatalist
C.Stoic
D.Egoist

3.Tending to move away from the centre or axis
A.Omniscient
B.Centrifugal
C.Axiomatic
D.Awry

4.In a state of tension or anxiety or suspense
A.On tenterhooks
B.Recompense
C.Depressed
D.Off balance

5.Habitually silent or talking little
A.Taciturn
B.Hew
C.Unequivocal
D.Servile

6.The absence of law and order
A.Mutiny
B.Rebellion
C.Anarchy
D.Revol

7.Study of the evolution of man as an animal
A.Ethnology
B.Anthropology
C.Chronology
D.Archaeology

8.A disease of mind causing an uncontrollable desire to steal
A.Kleptomania
B.laustrophobia
C.Schizophrenia
D.Magolomania

9.A place where monks live as a secluded community
A.Cathedral
B.Diocese
C.Barbarian
D.Monastery

10.One who is determined to exact full vengeance for wrongs done to him
A.Virulent
B.Outriders
C.Vindicator
D.Vindictive

Answers:
1.C
2.A
3.B
4.A
5.A
6.C
7.B
8.A
9.D
10.D

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post