Current Affairs quiz of 15-16th January 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 15-16th January 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. The first-ever Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU) International Dance festival has been held in which city?
Ans- Hyderabad

2. “Digital Dakiya” scheme has been launched in which state government to encourage cashless transactions?
Ans- Madhya Pradesh

3. Which multilateral agency released the World Employment and Social Outlook – Trends 2017?
Ans- International Labour Organisation

4. Who is the author of the book titled ‘Jinnah Often Came to Our House,’ which was recently awarded with the The Hindu Prize 2016?
Ans-  Kiran Doshi

5. The international conference to kick-start peace talks between Israel and the Palestinians is being held in....?
Ans- Paris

6. Which committee has recently recommended quota for girl students in IITs?
Ans- Timothy Gonsalves committee

7. Which team has won the 2017 Vodafone Premier Badminton League (PBL)?
Ans- Chennai Smashers

8. What is the India’s GDP growth forecast rate for FY 17, as per updated “World Economic Outlook (WEO)” report of International Monetary Fund (IMF)?
Ans- 6.6%

9. What is the India’s rank in the 2017 Global Talent Competitiveness Index (GTCI)?
Ans- 92nd

10. Freedom fighter Mohan Singh Josan, who passed away recently, was belonged to which state?
Ans- Rajasthan

Tags-Gk and Current Affairs Quiz, Current Affairs Quiz for Bank and SSC exams, Railways

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post