Previous Years Science Questions for IB AICO 2017

Previous Years Science Questions for IB AICO 2017:

                                            

Q1. Bone matrix is rich in
(a) fluoride and calcium
(b) calcium and phosphorus
(c) calcium and potassium
(d) phosphorus and potassium


Q2. Which one among the following completes the given statement correctly?
In digestive system of living organisms
(a) glucose is broken down into glycerol
(b) glucose is converted into glycogen
(c) glucose is broken down into carbon dioxide and water
(d) proteins are broken down into amino acids

Q3. Biological catalysts in living organisms are known as
(a) hormones 
(b) vitamins
(c) steroids 
(d) enzymes

Q4. Which one among the following water-borne diseases is not caused by bacteria?
(a) Cholera
(b) Hepatitis A
(c) Bacillary dysentery
(d) Typhoid

Q5. In chemical terms, what are alums used for purifying water for drinking purposes?
(a) Hydrated chlorides
(b) Double nitrate
(c) Double sulphates
(d) Nitrates of aluminium

Q6. Meson was discovered by
(a) Powell 
(b) Seaburg
(c) Anderson 
(d) Yukawa

Q7. Which one of the following is correct?
Lightning is formed, when
(a) similar charges of electricity rush towards each other and then get repelled
(b) clouds strike against impurities in air and friction burns up these impurities
(c) strong opposite charges in different clouds break down the resistance offered by intervening air
(d) water vapour produces electricity in the clouds

Q8. Which of the following electromagnetic wave has the longest wavelength?
(a) Infrared rays 
(b) Gamma rays
(c) Light rays 
(d) Ultra-violet rays

Q9. Which one of the following is not a constituent of cell membrane?
(a) Cholesterol 
(b) Glycolipids
(c) Proline 
(d) Phospholipids

Q10. Indane gas is a mixture of
(a) butane and hydrogen
(b) butane and oxygen
(c) butane and propane
(d) methane and oxygen

Answers
1-b
2-d
3-d
4-b
5-c
6-d
7-c
8-a
9-c
10-c

No comments:

Post a Comment

Follow us on