Current Affairs Quiz of 3-4 March 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  March 2016 at Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.

Current Affairs Quiz

Read- GK Booster of February 2016
Read- Quiz on Economic Survey

1. Setu Bharatam Project is related with ?
Ans- make all national highways free of railway crossings by 2019

2.  Who will be conferred the Dadasaheb Phalke award for his contribution to the film industry ?
Ans- Veteran actor Manoj Kumar

3. What is the name of Flipkart's digital wallet ?
Ans- Flipkart Money

4. National Safety Day and National Safety Week observed on which date ?
Ans- 4 March

5. P.A. Sangma passes away recently. Who was he ?
Ans- Former Lok Sabha speaker

6. Who has won Gold medal in the 50m Pistol Men final event at the International Shooting Sports Federation (ISSF) World Cup held in Bangkok ?
Ans- shooter Jitu Rai

7.  Who was appointed as Alternate Executive Director at International Monetary Fund (IMF)?
Ans- Sunil Sabharwal

8. The world’s most expensive train station opened at which place ?
Ans-  9/11 site in New York, United States

9. Who was Martin Crowe which dead recently?
Ans- Former New Zealand cricket captain

10. World Wildlife Day was observed on which date ?
Ans- 3 March 2016

11. Who was appointed as MD and CEO of MCX ?
Ans- Mrugank Paranjape

12 Which state become first state to launch HPV vaccine as public health programme in schools ?
Ans- Delhi



Previous Post
Next Post