Current Affairs and General Knowledge Quiz 5-6th May 2018

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz  that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. The Keoti Waterfalls is located in which state?
Ans-Madhya Pradesh

2. NITI Aayog has collaborated with which company to develop precision agriculture using Artificial Intelligence?
Ans- IBM

3. Who has been appointed the new Cabinet Secretary of India?
Ans-Pradeep Kumar Sinha

4. What is the India’s GDP growth rate for 2018-19, as per latest economic data by Asian Development Bank (ADB)?
Ans- 73.%

5. Which Indian squash player has won the 2018 Abu Dhabi Open squash title?
Ans-Ramit Tandon




6. Which country has successfully launched a new communication satellite “APSTAR-6C” into orbit?Ans- China

7. The Tiroda Thermal Power Station is located in which state?
Ans- Maharashtra

8. Pooja Ghatkar is associated with which sports?
Ans-Shooting

9. The 2018 World Athletics Day (WAD) is observed on which date?
Ans- May 7

10. The 2018 International Firefighters’ Day (IFFD) is observed on which date?
Ans- May 4

No comments:

Post a Comment

Follow us on