Current Affairs and General Knowledge Quiz 11-12th May 2018

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz  that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz



1. What is the India’s GDP growth rate for 2018, as per IMF’s latest report “Asia and Pacific Regional Economic Outlook”?
Ans- 7.4%

2. The 2018 National Technology Day (NTD) is celebrated on which date in India?
Ans- May-11

3. Which country has become the largest remittance-receiving country in the world in 2017, as per report ‘RemitSCOPE – Remittance markets and opportunities – Asia and the Pacific’?
Ans- India

4. The world’s second oldest rock has discovered from which district of Odisha?
Ans-Kendujhar

5. Who has been conferred with the 11th KISS Humanitarian Award 2018?
Ans-Muhammad Yunus

6. The Dabhol Power Station is located in which state?
Ans-Maharashtra

7. Who is the Prime Minister of Peru?
Ans-Cesar Villanueva Arevalo

8. The Parliamentary panel to study the recovery of black money and performance of public sector banks for 2018-19. The panel will be headed by whom?
Ans-Murali Manohar Joshi

9. Anne V Coates, the Oscar-winning film editor has passed away. She belonged to which country?
Ans- England

10. Balakumaran, the veteran novelist has passed away. He belonged to which state?
Ans- Tamil Nadu

No comments:

Post a Comment

Follow us on