Current Affairs and General Knowledge Quiz 13-14th May 2018

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz  that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. Which Bollywood personality has been honoured with the Swara Mauli award?
Ans- Lata Mangeshkar

2. Which Indian shooter has won gold in the women’s 10m air pistol event at the International Shooting Competitions of Hannover in Germany?
Ans-Heena Sidhu

3. Mansoor Ahmed, the legendary hockey player has passed away. He belonged to which country?
Ans-Pakistan

4. What is the name of China’s first home-built aircraft carrier that recently started sea trials?
Ans-Type 001A

5. The UNDP has proposed to set up skill development centre in which Indian city to empower vulnerable and marginalised women?
Ans-Hyderabad

6. The Rehala Waterfalls is located in which state?
Ans-Himachal Pradesh

7. Which country to host the 2018 meeting of the BIMSTEC Sub-Group on Prevention of Illicit Trafficking in Narcotic Drugs, Psychotropic Substances and precursor Chemicals?
Ans- Nepal

8. Which Indian personality has been honoured with the 2018 Nikkei Asia Prize in Japan?
Ans-Bindeshwar Pathak

9. The Dada Dhuniwale Thermal Power Plant is located in which state?
Ans- Madhya Pradesh

10. The first-ever executive committee meeting of South Asia Wildlife Enforcement Network (SAWEN) was held in which Indian city?
Ans- Kolkatta

No comments:

Post a Comment

Follow us on